Med hjälp av milda blåvita toner och ljusa naturmaterial skapar du enkelt sommarkänsla i sovrummet. Vi visar hur du gör!

Så fixar du sommarens finaste sovrum!

 • Låt textilierna sätta stämningen
  Säng med hög ram av björk och blåmönstrade lakan i ett rum med ljusrosa väggar.

  Foto: Johan Carlsson

  De blåvita bäddtextilierna ger ett klassiskt och fräscht helhetsintryck. Låt övriga textilier gå i enfärgat vitt och beige. Satsa gärna på material som linne och bomull. Resultatet blir ombonat, men känns ändå svalt och luftigt. Precis som det ska vara en svensk sommarnatt!
 • Gör en romantisk sänggavel
  Närbild på sänggavel med upphängda vita linnegardiner.

  Foto: Johan Carlsson

  En linnegardin med knytband som hängs på sänggaveln ger sängen en extra romantisk känsla. Att ösa på med många kuddar i samma material förstärker känslan ytterligare. Om du inte har den här typen av sänggavel kan du uppnå samma effekt med en gardinstång som fästs på väggen.
 • Dekorera med blommor
  En bukett sommarblommor i en glasvas på sängbordet.

  Foto: Johan Carlsson

  Inget gör ett sovrum så levande som växter! Unna dig en fin bukett till nattduksbordet, eller plocka in ett fång från trädgården eller ängen.
 • Satsa på rotting och ljust trä
  En stor rottingfåtölj med blåmönstrade kuddar.

  Foto: Johan Carlsson

  Inred med möbler och detaljer i ljusa träslag och rotting. Det gör att helhetsintrycket blir lugnt, ljust och fräscht. Om du är konsekvent med ljusa trämöbler blir det effektfullt att låta en möbel vara maffig i stilen, som den här härliga rottingfåtöljen.
 • Bygg ett vackert stilleben
  Stilleben byrå med bland annat askar, blommor och en tekanna.

  Foto: Johan Carlsson

  På det fina rottingskåpet har vi byggt ett elegant stilleben i naturlig färgskala. Ett litet ginkgoträd blir pricken över i. Blanda gärna saker i olika höjd och av olika material. Börja med en vacker vas, lägg till något prydnadsföremål, några förvaringsaskar, kanske en ljusstake och en växt i en vacker kruka. Prova dig fram tills du är nöjd.
 • Låt sommarplagg hänga framme
  Klädställning av ljust trä med vita, skira kläder hängandes.

  Foto: Johan Carlsson

  Tunna, ljusa sommarkläder får gärna hänga framme i sovrummet och ge en skön, lite bohemisk känsla. Välj gärna en klädställning och galgar av ljust trä.
 • Sätt upp en kroklist
  Kroklist av trä på väggen.

  Foto: Johan Carlsson

  Minska risken för klädhögar på golv, säng och fåtölj genom att sätta upp en kroklist på väggen. På den kan du hänga allt från halvrena kläder till morgonrock!
 • Skapa ordning även inuti skåpet
  Insidan av ett rottingskåp som innehåller textilier och korgar.

  Foto: Johan Carlsson

  Det är en härlig känsla när det är snyggt även inne i skåpet. Här har vi skapat plats för både sänglinne och handdukar samt småsaker i vackra askar och korgar.