När det är dags att städa gäller minsta motståndets lag, annars är det lätt att det inte blir av. Här är våra bästa tips för ett städskåp med ordning och reda – och massor av smart förvaring.

Kolla in våra tips för ett fint städskåp med massor av smart förvaring!

Organiserat städskåp med dammsugare.

Foto: Olof Abrahamsson

 1. Gör en griffeltavla
  Måla garderobsdörren med svart griffelfärg så att du kan skriva kom ihåg-listan, eller en kul hälsning, direkt på dörren.
 2. Inred insidan
  Sätt en tapet på insidan av städskåpet och använd som anslagstavla. När du ändå är i farten med tapet och lim, passa på att klä in en förvaringslåda eller två.
 3. Låt sopen stå framme
  Ett sopset av trä är dekorativt, så låt det stå framme. Perfekt att ha i hallen för att snabbt sopa upp grus!

  Etiketter på små lådor som håller ordning.

  Foto: Olof Abrahamsson

 4. Märk med etiketter
  När sorteringen i städskåpet är klar är det viktigaste att märka upp förvaringen så att alla i familjen hittar. Lådan med första förband är tydligt skyltad med en symbol. De olika flaskorna med rengöringsmedel står prydligt samlade i en papplåda klädd med samma tapet som insidan av skåpluckorna. I den lilla minibyrån ryms allt från glödlampor till batterier och smått plock.

  En stång ovanför dammsugaren med s-krokar.

  Foto: Olof Abrahamsson

 5. Häng upp!
  Sätt upp en stång i städskåpet och häng upp städprylarna på den med s-krokar. Nu får allt från dammvippan till en förvaringskorg med de nödvändigaste städprylarna plats. I korgen på väggen finns alla tillbehör till dammsugaren samlade.

  Städprodukter i en korg med krok.

  Foto: Olof Abrahamsson

 6. Samla alla städprylar i en korg
  Samla allt du behöver för veckostädningen i en praktisk korg – sedan är det bara att lyfta med prylarna från rum till rum. Korgen vi har använt är egentligen en ampel med smart upphängningskrok.

  Sladden till ett strykjärn hålls ihop med en toarulle.

  Foto: Olof Abrahamsson

 7. Bästa sladdknepet!
  Håll koll på trassliga sladdar med hjälp av något så enkelt som en tom toarulle!