Ett växthus kan vara så mycket mer än en plats för odling! Inspireras av det här växthuset som är byggt av gamla fönster – och inrett med rustikt romantiska möbler.

Så här fixar du ett vackert växthus med massor av charm:

 • Använd gamla fönster till bygget
  Den här växthusstommen består av gamla, charmiga fönster från ett 1830-talshus, vilket har gjort det till något utöver det vanliga. Det är inte bara miljövänligt med återvinning – det blir otroligt snyggt också!
  Växthus byggt av gamla fönster.

  Foto: Michael Förster

 • Mixa stolar av olika sort
  Få till en härligt bohemisk känsla genom att samla olika stolar kring matbordet. Blanda nötta loppisfynd med nyproducerade trädgårdsstolar och en maffig påfågelstol av rotting.
  Matbord med linneduk och udda stolar i växthuset.

  Foto: Michael Förster

 • Lägg till udda detaljer
  Inred med oväntade detaljer som man traditionellt inte förknippar med ett växhus. En kristallkrona ovanför matbordet blir en lyxig detalj som gnistrar fint när solen strålar in genom glastaket. Leta på loppisar och auktioner för fina kronor till bra pris.
 • Dekorera mera!
  Det är detaljerna som gör det. Dekorera växthuset med affischer eller tavlor och förvandla det till ett extra vardagsrum som känns både genomarbetat och inbjudande. Botaniska motiv är retrosnyggt och passar fint in.
  Rustikt planteringsbord med en växtposter ovanför.

  Foto: Michael Förster

 • Ta in snittblommor
  Skapa ett vackert blickfång genom att sätta en bunt trädgårdsblommor i en vas eller en rustik kruka. Blommor som hortensia, viburnum, blomstermorot och rävsvans ger en yvig bukett som kompletterar växterna i växthuset.
  Rustik vas med trädgårdsblommor på en grön pall.

  Foto: Michael Förster

 • Mjuka upp med textilier
  Använd mycket kuddar och filtar för att göra växthuset till en mysig och ombonad plats, perfekt för avkoppling. En vacker linneduk på matbordet gör det enkelt att duka fint till både fika och middag.
  Påfågelstol av rotting i ett hörn av växthuset.

  Foto: Michael Förster

 • Odla på höjden  
  Maxa växthusets odlingsyta genom att hänga amplar från taket. Det ger extra utrymme för allt från kryddor till blommor på ett snyggt sätt. Dessutom är det ett enkelt sätt att snabbt skapa frodig grönska.

 

Sugen på att uppdatera dina gamla utemöbler? Vi visar hur du kan måla om trädgårdsmöblerna – steg för steg.