Tvättstugan är lätt att prioritera bort, men med några enkla knep kan du förvandla den till en trivsam yta som är både praktisk och snygg – och dessutom rymmer massor av förvaring.

11 smarta och enkla knep till en snyggare tvättstuga med bra förvaring!

 1. Dölj med ett fint draperi
  Draperi gömmer tvättmaskin och torktumlare.

  Foto: Martin Cederblad

  För att dölja ocharmiga maskiner är ett enkelt trick att hänga upp tyglängder på en duschstång som ett draperi. Sy en kanal längst upp, alternativt fäst upp med säkerhetsnålar som döljs på insidan. Fålla längst ner eller fäst upp med fållfix, en tejp som stryks fast. En bänkskiva över tvättmaskin och torktumlare skapar en bra plats både för förvaring och för att vika tvätt.
 2. Använd klinker som stänkskydd
  Klinker som stänkskydd runt diskbänken.

  Foto: Martin Cederblad

  Eftersom det blev några klinkerplattor över från golvläggningen, kunde de sättas upp runt diskbänken som ett smart stänkskydd. En tålig diskbänk är bra att ha i tvättstugan för att ta hand om smutsiga skor och kläder. Kranen har dessutom ett duschmunstycke för enklare rengöring.
 3. Dölj rören med ett elementskydd
  Elementet döljs av ett elementskydd.

  Foto: Martin Cederblad

  Fula rör i tvättstugan har de flesta. Testa att dölja dem med ett elementskydd, som går lätt att ta bort vid behov. Om det behövs kan du göra hål för rören med en sticksåg. Fäst en smal skiva ovanför elementskyddet, så får du extra plats för förvaring!
 4. Rätt tvätt i rätt säck
  Fin tvättsäck av tyg i tvättstugan.

  Foto: Martin Cederblad

  Ha en tvättsäck för mörk tvätt, en för kulörtvätt, en för vittvätt och en för lakan och handdukar. Då kan alla lägga sin tvätt i rätt säck, och vips är det tråkiga tvättsorteringssteget borta!
 5. Ställ fram fina förpackningar
  Fina förpackningar med tvättmedel.

  Foto: Martin Cederblad

  Produkter i fina flaskor och burkar kan bli en prydnad på diskbänken. Klädnypor av trä i en enkel bomullspåse blir också ett fint blickfång.
 6. Trava textilier i trådbackar
  Trådbackar fyllda med kläder.

  Foto: Martin Cederblad

  Trådbackar är smarta eftersom mycket får plats, de är luftiga och man ser vad det är i varje back. Perfekt för handdukar eller träningskläder.
 7. Låt fina städredskap lyfta rummet
  Mattpiska och dammvippa hänger på krokar.

  Foto: Martin Cederblad

  Fina städredskap av naturmaterial gör det betydligt roligare att hugga i och städa! Häng dem på lagom höjd på väggen så att de är nära till hands när andan faller på.
 8. Satsa på hopfällbart
  Tvättställning av trä.

  Foto: Martin Cederblad

  En hopfällbar torkställning som inte väger så mycket är väldigt praktisk. När det är fint ute kan tvätten lufttorka på balkongen eller i trädgården!
 9. Cederkulor gör susen
  Cederkulor mellan lager av kläder.

  Foto: Martin Cederblad

  Mormor var något på spåren när hon la cederkulor i lådorna! Cederkulorna håller malen borta och sprider en trevlig doft.
 10. Utnyttja alla ytor
  Krokbräda med saker upphängda på den.

  Foto: Martin Cederblad

  Är det trångt i skåp och lådor gäller det att utnyttja andra ytor till förvaring. Vi satte upp en krokbräda på bänkskåpets kortsida. Här kan du hänga upp sådant du använder ofta. 
 11. Ge strykbrädan ett nytt liv
  Strykbräda med rutigt tyg.

  Foto: Martin Cederblad

  Den lite trista strykbrädan fick ny klädsel av ett bomullstyg som häftades fast med häftpistol. Vill du kunna ta av och tvätta tyget, klipp ut en lagom stor tygbit, sy en kanal runt om och sätt i ett gummiband i den. Lätt att ta av och på!