Nu lanserar Allt i Hemmet en konstshop där du kan köpa utvalda och unika målningar, illustrationer och fotografier från åtta av Sveriges mest populära konstnärer. Här presenterar vi fyra av dem!

 

Möt några av konstnärerna vars alster du kan köpa i Allt i Hemmets konsthop!

Reija Karjalainen
Du kan köpa Reija Karjalainens konst i Allt i Hemmets konstshop.

Konstnären Reija Karjalainen.

Efter en utställning i New York fick Reija inspiration till sina tavlor Woman in Kimono och The Last dance (se ovan). Reija ritar med kolpenna på linneduk och penslar på ett tunt lager oljefärg. Sedan använder hon ett bronspulver som får verken att skimra.

Köp Reijas konst i Allt i Hemmets konstshop.

Anna Handell
Aihkonst annahandell1

Konstnären Anna Handell.

Annas tavlor är fantasifulla och detaljrika. Hon arbetar med kollageteknik och klipper, klistrar, ritar och målar. Hennes motiv är underbara att titta på länge och man upptäcker hela tiden nya detaljer!

Köp Annas konst i Allt i Hemmets konstshop.

Susanne Åkeson Rosencrantz
Du kan köpa Susanne Åkeson Rosencrantz konst i Allt i Hemmets konstshop.

Konstnären Susanne Åkeson Rosencrantz.

Susannes otroligt populära och färgrika tavlor har starka budskap och hon vill att folk ska hämta styrka i hennes konstverk.

Köp Susannes konst i Allt i Hemmets konstshop. 

 

Karolina Palmér
Du kan köpa Karolina Palmérs konst i Allt i Hemmets konstshop.

Konstnären Karolina Palmér

Karolina är entreprenör och konstnär. Hon arbetar helst i akryl, men blandar friskt olika tekniker.
– Jag blir själv glad av färg och jag vill att man ska må bra av mina tavlor!
Är du sugen på att se hur Karolina bor? Kolla in hennes hem i Kungsbacka!

Köp Karolinas konst i Allt i Hemmets konstshop.

Allt i Hemmets inredare Camilla Fürst tipsar: ”Välj konst med magkänslan”

Allt i Hemmets inredare Camilla Fürst

Allt i Hemmets inredare Camilla Fürst.

Hur vet jag vilken stil jag gillar?
– Gå på din magkänsla, då kan det inte bli fel. Du kan även titta på inredningsbilder för att se hur andra har inrett med olika tavlor. Då kan du få nya ideér och välja något som ger ett extra lyft åt rummet.

Vilken konst passar bäst i mitt hem?
– Titta på vilka färger och material som finns i rummet. Har du mycket grått, vitt och beige kan du välja konst i vilka färger som helst. Har du däremot mycket färg hemma, låt några färger återkomma i tavlorna för en harmonisk helhet.

Hur hänger jag min konst på bästa sätt?
– Vill du vara riktigt trendig hänger du en enda jättestor tavla på väggen. Vill du hellre skapa en tavelvägg med många olika motiv så börjar du med att lägga ut dina tavlor på golvet. Blanda gärna nytt och gammalt, abstrakta motiv med vackra naturmålningar, för en personlig känsla. Välj gärna ramar i olika storlek, bredd och färg. Flytta om tills du blir nöjd. Ta då en bild av ditt upplägg och använd som mall när det är dags att spika upp tavlorna. Vill du ha ett mer klassiskt uttryck hänger du tavlorna på rad eller två lika stora tavlor bredvid varandra.

Hur väljer jag rätt ram?
– En vit ram ger ett milt intryck och är fint till en bild med ljusa färger. En svart ram är helt rätt till ett svartvitt foto. En mörkbrun ram ger ett gammaldags intryck. Men om det är ett unikt konstverk så tycker jag att du ska unna dig att få det inramat av ett proffs. Då får du hjälp att hitta en ram som framhäver ditt konstverk.