Med några smarta inredningsknep och en platsbyggd kommod (gjord av Ikeaskåp!) kan du förvandla en modern yta till ett lyxigt och praktiskt badrum i gammaldags stil. Vi bjuder på tips och inspiration!

Så ger du ett nytt badrum en gammaldags stil:

Halvkaklad vägg ger en gammaldags stil.

Foto: Michael Förster

 • Halvkakla väggen
  Ett nybyggt badrum får en gammaldags känsla om väggen halvkaklas i så kallat halvförband. Extra fint blir det av avsluta kaklet med en romantisk kakellist!

Platsbyggd kommod av Ikeastommar.

Foto: Michael Förster

 • Platsbygg en kommod med liten budget
  Om du har svårt att hitta badrumsmöbler i rätt stil kan det vara en lösning att platsbygga möbeln i stället. En budgetlösning är att använda Ikeastommar som byggs in och kompletteras med luckor, handfat, knoppar och blandare i gammal stil.

Nybyggt badrum i gammaldags stil med vitt kakel och grönmönstrat klinkersgolv.

Foto: Michael Förster

 • Förenkla med klinker på ark
  Vackert mönstrade klinkerplattor är populärt just nu. För att slippa en del av pusslandet vid golvläggningen finns det numera klinker som är monterade på större ark. På så vis går golvläggningen snabbare.
 • Placera torken på rätt plats
  En handdukstork värmer upp både rummet och handdukarna. Placera den nära badkaret så kan du lätt ta en varm handduk när du har badat klart!

Platsbyggd kommod bredvid duschhörnan med mosaikgolv.

Foto: Michael Förster

 • Placera en lampa på var sida om spegeln
  Vill du slippa skuggor i ansiktet när du tittar i badrumsspegeln? Placera en lampa på var sida om spegeln, så blir ansiktet rätt belyst.
 • Skapa rätt fall med mosaik
  I duschen kan det vara svårt att få till rätt fall med stora kakelplattor. Välj i stället mindre plattor eller mosaik, så är det lättare att få till ett bra fall mot golvbrunnen.

Trave med handdukar på en pall.

Foto: Michael Förster

 • Välj naturmaterial
  För att få en gammaldags, romantisk känsla i badrummet är det trevligt att välja detaljer av naturmaterial. Badborstar av trä och handdukar av bomull och linne ger rätt känsla.

Badrumslåda med förvaringslådor ger ordning och reda.

Foto: Michael Förster

 • Fixa ordning och reda!
  Massor av småpryttlar? Inred kommoden med små förvaringslådor och korgar där alla saker har sin plats. Då blir det enkelt att hålla ordning!