I annonssamarbete med IKEA

Vi tillbringar en tredjedel av vårt liv i sängen. Därför borde sovrummet vara inredningsprio nummer ett! Här är våra 6 bästa tips för ett skönare sovrum där du kan finna harmoni för en god natts sömn.

1. Satsa på en bra säng

Ge dig själv en bra start inför hösten och boka en tid med en sömnexpert från IKEA för att hitta rätt madrass just för dig. Det är helt kostnadsfritt. Madrassen och kudden du sover på kan vara avgörande för att du ska vakna upp pigg och utvilad. Genom att placera sängen med utsikt över både fönster och dörrar, skapar du automatiskt en känsla av lugn och trygghet.

Är ni två som delar säng? Köp två olika madrasser anpassade till just er vikt och sovrutin.

2. Välj rätt färger

Att välja neutrala och lite kallare färger som beige, grått, grönt eller blått gör det enklare för oss att koppla av. Välj en basfärg som du utgår från och färgsätt sedan ton i ton med hjälp av olika nyanser. Gillar du både mönster och lugn och ro? Använd mönstrade kuddar ur samma färgskala. Enhetligt och effektfullt!

ikea sang 2019

Foto: IKEA

TIPS! Varsin sänglampa gör det lättare att ha olika läggtider, även om ni är två som sover i samma säng. NYMÅNE vägglampa, vit, 499 kronor.

3. Välj kudde med omsorg

Sover du mest på rygg så bör du använda en mjukare kudde. Men om du sover på sidan är det bättre med en fastare kudde, så huvudet kommer upp lite. På IKEA hittar du även ett brett sortiment av ergonomiska kuddar.

4. Skapa ett stilleben av dina favoritplagg & accessoarer

Vissa plagg är bara för vackra för att hänga in i en garderob. Med en öppen förvaring blir det favoritsakerna lättillgängligt och överskådligt. Samtidigt finns det vissa saker som gör sig bäst bakom stängd dörr. Investera i ett sängbord för att få bort smågrejer, som nässpray och glasögon med mera. Sov på saken och lämna det röriga till en annan dag.

ikea garderob sang 2019

Foto: IKEA

Få ordning genom att noggrannare välja ut vilka saker som ska synas i rummet. ERVARLI, en sektion, vit, 2260 kronor. Läs mer om ELVARLI öppen förvaring här.

5. Styr ljusinsläppet med textilier

Gardiner fungerar som en nattvakt mot gatans buller och dragiga fönster, de dämpar både ljud, ljus och justerar temperaturen. Skapa en drömmig hotellkänsla med dubbla gardiner i olika material. En för mörkläggning och en tunnare gardin som hindrar insyn men ändå släpper igenom ljus.

6. Håll rummet svalt

Forskare säger att den ultimata temperaturen i sovrummet ska ligga mellan 14–18 grader, ganska kyligt alltså. Välj ett värmande duntäcke i sängen och lägg en fluffig matta på golvet.

IKEA:s höstnyheter – här är våra utvalda favoriter:

ikea_katalogen_hosten-2019_symfonisk_wifi_bokhyllehogtalare_ph162045

Foto: IKEA

SYMFONISK wifi-bokhyllehögtalare, vit, 995 kronor.

SYMFONISK högtalare: Häng högtalaren på väggen och spara utrymme! Högtalaren är ett samarbete mellan IKEA och Sonos, så den kan enkelt integreras med andra produkter från Sonos.

ikea_katalogen_hosten_2019_malm_sang_ph161466

Foto: IKEA

NYKIRKE skjutdörrpar, 2950 kronor.

NYKIRKE skjutdörrpar: Liva upp PAX-garderoben där hemma med de här snygga dörrarna. Det frostade glaset har ett tidlöst uttryck och är enkelt att kombinera med olika stilar!

ikea_katalogen_hosten_2019_ergonomiska_kuddar_ph163697

Foto: IKEA

Ergonomiska kuddar för olika sovställningar:Välj kudde utifrån hur du sover. Om du sover på rygg passar en mjukare kudde bättre.

ikea_katalogen_hosten_2019_2020_ulriksberg_fatolj_ph161716

ULRIKSBERG fåtölj, 1295 kronor.

ULRIKSBERG fåtölj i rotting: Luftig, bekväm och den lätta vikten gör den enkel att flytta runt i rummet.

ikeakatalogen eket vaggmonterad skapskombination

Foto: IKEA

Skräddarsy din förvaring med EKET förvaring här.

EKET väggmonterad skåpkombination. Dölj eller visa upp dina saker genom att kombinera öppen och stängd förvaring. Dörrarna går att öppna med ett lätt tryck.