Inred med fantasifulla tapeter i en lugn färgskala och cirkusinspirerade detaljer. Resultatet blir ett kreativt barnrum som gjort för både lek och mys! Vi visar hur du fixar stilen.

Barnrum med mönstrade tapeter och möbler i rött och grått.

Foto: Michael Förster

I ett barnrum är det viktigt med bra allmän- och stämningsbelysning, så snåla inte med lampor. Här har vi tapetserat med två tapeter: Leopard walk nr 109/2009 och Senzo spot nr 109/6030 från Cole & son.

 • Kombinera två mönstrade tapeter
  Vi valde att blanda två tapeter med djurmotiv för en lekfull och spännande känsla. Om du vill kombinera två mönstrade tapeter, låt dem gå ton i ton i en dämpad färgskala. Det ger ett lugnare intryck. Sätt den stormönstrade nertill och den småmönstrade upptill. Avsluta med att sätta en list i skarven mellan tapeterna, det blir snyggt!
 • Komplettera med barnmöbler i rött
  En liten sittgrupp är perfekt för både pyssel och lek. Vi valde att kombinera lite mörkare möbler med barnmöbler i härligt klarrött. Den röda färgen har vi även plockat upp i textilier, leksaker och detaljer.

Grå barnsäng med färgglada textilier.

Foto: Michael Förster

 • Låt textilierna sätta stilen
  I det här rummet ger de randiga kuddarna i starka färger en lekfull cirkuskänsla. I övrigt har vi valt att inreda i en mjuk och neutral färgskala för att ge färgglada leksaker och detaljer fritt spelrum. I fönstret sitter vita, neutrala gardiner som låter ljuset flöda in. För att skapa en ljuddämpande effekt och göra rummet ännu mer ombonat  är det smart att ha dubbla längder på varje sida om fönstret. Satsa gärna på roliga omtag för en extra lekfull twist.

Dekorera med fina mjukisdjur på hyllan.

Foto: Michael Förster

 • Dekorera med fina mjukdjur
  Ovanpå den beigefärgade, runda mattan la vi en mindre matta i form av ett får för att göra rummet extra lekfullt och ombonat. Alla leksaker i form av djur, till exempel på hyllan, förstärker det härliga cirkustemat.