Bjud in till ett härligt glöggmingel och duka upp med julens godsaker på fina fat. Vackra blommor och textilier i juveltoner blir pricken över i!

5 tips för en ombonad julstil till glöggminglet:
Vardagsrum med julgran och uppdukad glöggfika på soffbordet.

Foto: Johan Carlsson

 • Skapa stämning med massor av ljus
  Samla olika blockljus och lyktor på en runda bricka. Det blir ett fint stilleben som sprider mysigt ljus. Tänk bara på att blåsa ut ljusen när du lämnar rummet!
 • Använd brickor som uppläggningsfat
  Att bjuda på julens godsaker upplagt på stora fat ger en generös och inbjudande känsla. Har du inte kakfat modell XL? Använd fina brickor i olika storlekar, lägg upp lussekatterna i en vacker salladsskål och plocka fram farmors gamla våningskakfat och bygg på höjden. Det ser maffigt och mumsigt ut!

Dekorerade pepparkakor på ett fat.

Foto: Johan Carlsson

 • Bjud på vackert dekorerade kakor
  Att göra julens vackraste pepparkakor är enklare än du tror! Hemligheten är att välja en spritspåse med väldigt liten öppning och spritsa kristyren lugnt och metodiskt över kakorna. 

Inslagna paket i grönt, silver och guld under julgranen.

Foto: Johan Carlsson

 • Pynta med vackra paket
  Slå gärna in julklapparna fint och lägg dem under granen i god tid före jul. Vackra paket är otroligt dekorativa där de ligger under granen. Välj papper och snören i en färgskala som passar din övriga inredning. Metaller av olika slag känns helt rätt just nu. Särskilt i kombination med julens klassiska färger – rött och grönt. Kombinera breda och smala snören och band på paketen, det blir effektfullt! Avsluta gärna genom att sticka in en liten kvist här och var.

Hängande ljusring med ett tänt stearinljus.

Foto: Johan Carlsson

 • Skapa stämning med ljus
  En vacker ljusring med ett stearinljus ger härlig stämning. Ringen kan du klä med vackra kvistar och blommor eller låta den vara precis som den är. Häng upp den i fönstret eller från en krok i taket.

 

Vill du ha ännu mer inspiration? Se hur du kan duka fint i jul – med klassiskt rött och vit mossa!