Samla dina vänner till en höstfest med skördetema. Duka i jordnära toner och dekorera bordet med det som naturen ger. Vi ger dig alla idéer du behöver!

6 tips och idéer till finaste skördefesten!

Stor hortensiakrans ovanför ett matbord.

Foto: Anders Norrsell

 • Inred med rustika material
  Ett rustikt slagbord med vacker patina passar perfekt till skördefesten. Här ryms många gäster kring bordet. Matcha gärna med loppisfyndade stolar som har målats i olika naturnära kulörer. Komplettera med naturliga material som rotting, korg, fårskinn och linne.
 • Gör en vacker hortensiakrans
  Blommor behöver inte alltid placeras i en vas! En hängande krans över bordet känns festligt, och det är inte alls svårt att skapa en. Så här gör du en hortensiakrans – av en rockring! 

Dukat bord i grönt, lila och orange.

Foto: Anders Norrsell

 • Ta in naturen i dukningen
  Använd naturen och dess jordnära höstfärger – orange, rött, grönt och lila – när du dukar!
  Här har den rustika assietten i stengods ett växtmotiv i mustiga färger, och färgskalan från rotfrukterna återkommer i porslin, glas och duk.

Tekanna och tekoppar på en mörk träbräda.

Foto: Anders Norrsell

 • Duka med bräda
  Servera gärna desserten eller tekopparna på en gammal skärbräda. Det ger en härligt rustik känsla! Gamla skärbrädor blir fräscha igen genom att skrubbas med grovt salt och citron.

Dukning med linneservett och en servettring med torkad äppelskiva.

Foto: Anders Norrsell

 • Gör en fin servettring
  Fixa en vackert lantlig känsla med servetter av grovt linne och ”servettringar” med äppelskivor. Knyt ett jutesnöre runt servetten, fäst en etikett med gästens namn och en äppelskiva på snöret och knyt fast. Så här torkar du äppelskivor i ugnen!

Kakfat på fot med ostar.

Foto: Anders Norrsell

 • Pynta med mat
  Dekorera bordet med vackra grönsaker, som kålrabbi, majrovor, kronärtskockor och nyponkvistar. Ett fat med olika ostar blir också ett fint blickfång – som ni kan äta upp!