Ståtliga amaryllisar, väldoftande hyacinter och vacker grönska skänker julstämning åt ditt hem. Vi visar hur du skapar julens allra vackraste blomsterarrangemang!

5 sätt att dekorera med blommor och grönska i jul!

 1. Bind en pampig julbukett
  Julbukett i en urna med bland annat amaryllis, hyacinter och ranunkel.

  Foto: Olof Abrahamsson

  Bli din egen florist och skapa säsongens ståtligaste bukett! I vår bukett finns amaryllis, hyacint, ranunkel och anemon ihop med eukalyptus, tall, gran, lärk och järnek. Men prova dig fram och använd de blommor och kvistar du kan få tag på. Stick ner blomma för blomma i en vas för en naturligt ostyrig känsla. Glöm inte att göra nya snittytor på varje stjälk. Låt sedan vasen ta plats i en rustik urna.
 2. Mixa amaryllis och videkvistar
  Amaryllis och videkvistar i en stor glasvas.

  Foto: Olof Abrahamsson

  Våga välja amaryllis på snitt! De blommar ofta lika länge som amaryllis på lök. Sätt ett stort fång i en dekorerad vas tillsammans med knoppiga kvistar av vide. Enkelt och supersnyggt!
 3. Duka med grönska
  Gröna kvistar av gran och eucalyptus på en mattallrik.

  Foto: Olof Abrahamsson

  Till jul vill vi gärna duka lite extra fint. Men en vacker dukning behöver varken vara dyr eller svår att få till. En grön kvist eller två på tallriken räcker och ger ett varmt välkomnande till gästerna. Håll kvistarna på plats med en bit papperstejp som du skriver gästernas namn på. En minibukett i en liten vas vid varje kuvert förgyller dukningen ytterligare.
 4. Framhäv julens ljuvligaste ros
  Julros i en cylindervas av glas.

  Foto: Olof Abrahamsson

  Julrosen vill ha det så ljust och svalt som möjligt, men kan absolut njutas inomhus under vintern. Vi plockade bort plastkrukan och placerade blomman i en cylindervas. Den mörka jorden och julrosens skira blommor blir en fin kontrast – och en fin gå bort-present
 5. Gör en gullig mini-gran
  Minigranar av grön mossa.

  Foto: Olof Abrahamsson

  Tänk vad mycket man kan göra med härligt grön mossa. Dessa minigranar blir superfina på ett sidobord eller på fönsterbrädan. Så här gör du minigranarna!