Fixa en härligt glammig festdukning i art deco-stil till nyår! Vi bjuder på 6 tips och idéer som sätter stilen.

6 tips och idéer för lyxigaste nyårsfesten!

Dukat nyårsbord i blått, svart och silver.

Foto: Johan Carlsson

 • Låt svart och guld skapa festkänsla
  Här skapas art deco-känsla genom att kombinera lyxig guld- och mässingsglans med svarta detaljer i form av svarta servetter, svarta ljuslyktor med guldmönster och stolsöverdrag av svart sammet. Festligt och dekadent på bästa sätt!
 • Gör en vacker bordsduk av en tygbit
  Har du ingen duk som passar stilen? Köp några meter av ett tungt och glansigt tyg och använd det som duk istället. Billigt och smart, och efter festen kan du sy något fint av tyget. Vi valde ett glansigt tyg i en djup blågrön färg som ger lyxig känsla. Komplettera med iögonfallande detaljer i svart, guld och silver.

Dukning med guldfärgad tallrik och svart servett med placeringskort.

Foto: Johan Carlsson

 • Duka med glitter & glas
  Duka bordet i dekadent 1920-talsanda med nysilver, slipade vinglas och guldfärgade detaljer. Vackra slipade kristallglas och detaljer av nysilver kan du hitta för en liten peng på loppis. Strössla guldkonfetti över bordet som pricken över i!
 • Gör lyxiga placeringskort
  Gör egna placeringskort av vackert papper som du skriver gästens namn på och limmar fast på ett större glitterpapper. 
  Kortet sticker du in i en enkelt vikt servett.

Maffigt stilleben i stället för en blombukett på bordet.

Foto: Johan Carlsson

 • Dekorera med ett stilleben
  Skippa buketten på bordet och dekorera med ett maffigt stilleben istället. Vi fyllde en gammal sockerskål på fot med pampiga amaryllisblommor och en vindruvsklase. Tillsammans med de slipade glasen och porslinet får festbordet en härligt dekadent känsla.

Mässingsfärgad drinkvagn med champagneglas.

Foto: Johan Carlsson

 • Inred för fest med en drinkvagn
  En drinkvagn på hjul är verkligen perfekt att använda vid servering när det vankas fest. Inför nyårsafton dukar vi den med vackra champagneskålar, färska snittblommor, en ishink för champagnen och en pampig kandelaber. Sedan är det bara att invänta tolvslaget!