Duka upp med nytt, nött och udda i en charmig blandning – och dekorera med vackra sommarblommor. Vi ger dig 10 tips och pysselidéer för den vackraste midsommarfesten!

Fixa vackraste midsommarfesten med våra 10 bästa tips och idéer!

 1. Dekorera med ängsblommor
  På sommaren hittar du de allra vackraste blommorna på närmsta äng. Plocka stora fång med ängsblommor och sätt i olika vaser, höga såväl som låga, och ställ på borden. Det ger inte bara oslagbar sommarkänsla utan är dessutom helt gratis!
  Ängsblommor i en vas på ett uppdukat midsommarbord.

  Foto: Anna Kubel

 2. Duka med udda porslin
  Udda porslin ger dukningen en personlig touch. Leta på loppisar efter vackra tallrikar med guldkant och blomdetaljer! Tänk på att porslin med metalldekor aldrig ska diskas i diskmaskin eller värmas i mikrougnen.
 3. Möblera med det du har
  Använd de möbler du har hemma när du ska ha festen ute. Det skapar en personlig och charmig känsla när möblerna är hopplockade och udda. Har du inte nog med sittplatser, be folk ta med sig en pall – omaka blir bara fint.
  Uppdukat midsommarbord med pallar runt bordet.

  Foto: Anna Kubel

 4. Linneduk sätter lantliga stilen
  En vacker och rustik linneduk passar perfekt för en midsommarfest i det gröna. Köp linnetyg på metervara och fålla kanterna, så kan du själv bestämma vilken storlek du vill ha på duken.
  Silltallrik på ett bord med linneduk.

  Foto: Anna Kubel

 5. Servera tårtan med stil
  Midsommartårtan är i det närmaste obligatorisk! Tänk gärna lite fritt och dekorera med det du tycker är vackert, till exempel blommor, frukt och bär! Ett klassiskt tårtfat på fot är pricken över i och gör serveringen pampig och festlig. Kom ihåg att välja obesprutade blommor om de ska ligga på tårtan. Här hittar du förresten ett recept på en supergod och enkel midsommartårta!
  Midsommartårta med jordgubbar och blommor på ett tårtfat av glas.

  Foto: Anna Kubel

 6. Gör en servettring på sekunden
  En somrig och romantisk servettring gör du snabbt och lätt genom att knyta ett band runt servetten och dekorera med en blomma eller två.
  Tallrik ovanifrån med en servett med en servettring av snöre.

  Foto: Anna Kubel

 7. Satsa på riktiga tygservetter
  Köp tygservetter på loppisar, de kostar inte många kronor, och blir mycket finare än pappersservetter. Dessutom är det miljövänligt! Det går också bra med små tygstycken från ett gammalt lakan som klippts isär. Perfekt om det är många gäster!
 8. Ta ton med egen sångbok
  Gör egna sånghäften som du knyter ihop med ett fint snöre eller band. Det är väldigt uppskattat och blir det lilla extra som lyfter både dukningen och festen.
  Hemmagjorda sånghäften på ett träbord.

  Foto: Anna Kubel

 9. Läska med egen lemonad
  Gör en lemonad eller läskande bål i en vattenbehållare med tapp. Perfekt till sommarfesten så att gästerna kan gå och hälla upp sin dryck själva. Sätt gärna vattenbehållaren i skuggan och fyll på med is så att den håller sig kall längre!
  En glasbehållare med lemonad.

  Foto: Anna Kubel

 10. Dekorera med kransar
  Ingen midsommarfest utan blomsterkransar! De är dessutom lika fina att ha på bordet som på huvudet. Vill du ha tips på hur du gör en egen? Kolla in vår steg för steg-guide för vackraste midsommarkransen! 
  En midsommarkrans ovanifrån på ett träbord.

  Foto: Anna Kubel