goteborg980.jpg

I Göteborg njuter musikerparet av sin sekelskiftestvåa på 64 kvadrat. Här samsas ljust och modernt med kryddigt ärvt och lite hemknåpat i skön harmoni.

Flitigt häng på Hemnet resulte­rade i den perfekta tvåan i cen­ trala Göteborg för musikerparet Emma Solveigsdotter och David Fraenckel.

– Först hade vi tänkt oss vårt nya hem i stadsdelen Majorna i Göteborg, men när vi såg den här lägenheten i Linnésta­ den tänkte vi om. Den är fantastisk på så många sätt. Den generösa takhöjden bidrar till en otrolig akustik. Det är verk­ ligen grymt att repa med bandet hos oss, och när jag och David övar inför bröllop eller andra tillställningar är det guld värt att ha bra rum att öva i, säger Emma.

– Sedan föll vi även för de stora, vackra fönstren, golvet, kakelugnen och det fak­ tum att man kan hoppa svanhopp i fil genom hela lägenheten, fortsätter Emma och skrattar.

 

gb2.jpg

Stilen i den ljusa sekelskifteslägenheten beskriver de som en blandning av lite av varje. Lite färg, lite ljust och fräscht, lite nytt, lite gammalt och lite ihopknåpat.

– Vi tycker om när det finns mycket att titta på och föremål som berättar en histo­ ria om vilka det är som bor här, säger de.

Efter några år av olika inrednings­ faser med alltifrån färgsprakande retro till enbart ljust och fräscht, har de insett att det är så här de trivs bäst och känner sig mest bekväma.

gb1.jpg
gb3.jpg

– Jag hade varit lite sugen på att testa washitejp ett tag. Samtidigt var jag ganska trött på den där väggen, så det föll sig helt naturligt. Jag hade ingen direkt plan, utan testade mig fram. Tanken var att tejpen skulle komplettera bilderna. Washitejp är väldigt lätt att använda och ett fiffigt alter­nativ om man inte vill lägga pengar på att köpa ramar, säger Emma.

Washitejpen fick även rycka in på tavel­ väggen över soffan när det inte fanns plats för ytterligare en ram.

gb5.jpg

Av: Johanna Pilfalk
Foto: Sara Landstedt/Dayfotograf

Läs hela artikeln i Allt i Hemmet nr 10!