Efter några års renoverande har Yasmine och Fredrik fått personlig prägel på sitt hus. Här bor de i en härlig blandning av snickarglädje, bryggliv och auktionsfynd.

styling & foto Susanne Kings
assistent Alice Kings
textbearbetning Lotta Svedberg

Från början hade Yasmine och Fredrik Berns inga planer på att skaffa hus, än mindre ett större renoveringsobjekt. De bodde och trivdes bra i en lägenhet mitt i Stockholms innerstad. Men av en slump tittade Yasmine in på Hemnet och fastnade för ett hus på Lidingö. Nyfikenheten tog överhanden och hon övertalade Fredrik att följa med på visningen.

När de kom dit en slaskig februaridag visade sig mäklaren vara rätt ointresserad av objektet och ville först inte ens släppa in paret i ”det gamla rucklet”. Yasmine och Fredrik kunde dock se vilken potential huset hade och blev totalt förälskade i det fantastiska sjöläget.

– Vi gick omkring där mitt i lervällingen, jag hade vår son Charlie i bärsele på magen. När Fredrik undrade vad jag tyckte svarade jag omedelbart att vi borde köpa stället, berättar Yasmine.

Färska blommor och örter förstärker kökets lantliga känsla. Köks- skåpen är platsbyggda och vägghyllan snickrad. Bänkskivor från Lövsjö loghouse. Matgruppen är köpt på loppis och ommålad. Taklampa, Olsson & Jensen.

Färska blommor och örter förstärker kökets lantliga känsla. Köks- skåpen är platsbyggda och vägghyllan snickrad. Bänkskivor från Lövsjö loghouse. Matgruppen är köpt på loppis och ommålad. Taklampa, Olsson & Jensen.

Yasmine och Fredrik valde att dela upp renoveringen i tre olika etapper. Först renoverades den befintliga delen av huset. Tanken var att bo i huset under arbetet, men med två små barn gick det inte och familjen flyttade ut under några månader.

Etapp två bestod av att göra en större utbyggnad, som förutom att köket blev större gav huset ny hall, tvättstuga, badrum och kombinerat gäst- och lekrum på nedre plan. Dessutom tillkom bibliotek och två nya sovrum på övervåningen.

Den tredje och avslutande etappen var att bygga trädäck och anlägga strand, brygga och bastu. På sommaren tillbringar familjen nästan all vaken tid ute på tomten.
 

Hela artikeln hittar du i Allt i Hemmet nr 6 2015!