Kom liljor och akvileja... Finaste och enklaste festdukningen gör du utomhus, med udda stolar, rustika naturmaterial och sommarängens blommor.

av Jasmina Bylund
foto Sanna Lindberg

 

Bläddra igenom vårt bildspel för inspiration till midsommarfesten.

Tips för vackraste midsommarbjudningen:

Ett varmt välkomnande. Gör en skylt som visarvägen till festen! Vi spikade ihop några enkla plankor och skrev texten med vanlig vit målarfärg.

Använd det som finns i förråd och bodar. En gammal zinkbalja får nytt liv som förvaring för potatis eller is, en trådkorg är snygg som brödkorg eller ölförvaring och en trälåda passar plädarna.

Snygga servetter. Våfflade kökshanddukar ombundna med grovt hampasnöre blir snygga servetter på vår sommarfest.

Blanda en personlig snaps. Smaksätt vodka med det du tycker om. Vi lade jordgubbar, en kvist dragon och några fläderblommor i varsin vacker flaska, hällde på vodka och knöt en fin etikett runt varje flaska.

Helan går... Gör ett personligt sånghäfte till midsommarfesten. Vi dekorerade vårt häfte med urklippta notrader ur en gammal sångbok, och knöt sedan ett grovt band runt om.

Festliga iskuber. Fina iskuber blir det om du fryser in blommor och blad direkt i iskubslådan. Gurkört, ringblomma, krasse, syren, lavendel och klöver är alla ätbara – och vackra.

 

Artikeln publicerades i sin helhet i Allt i Hemmet nr 7 2014.