Liva upp din gamla pinnstol med en trendig och knallig pastellfärg! Med tvåfärgade ben blir din pinnstol ett snyggt blickfång i sig själv (och om du tröttnar på färgen är det bara att måla om igen, igen och igen...). Så här får du en färgglad och snygg pinnstol!

Du behöver:
Pinnstol, vi köpte vår secondhand
Sandpapper
Färg i 2 kulörer (här NCS S 2030-Y 70 R och Lingonshake från Alcro)
Pensel
Maskeringstejp

Steg-för-steg-guide:
1. Slipa och torka stolen
Börja med att slipa stolen i träets riktning. Var noga med att torka bort slidammet ordentligt.

2. Måla i två lager
Måla stolen med lackfärg, vi valde glans7 och NCS-kulören S 2030-Y70R. Använd en fin, gärna snedställd, pensel och var noga med att komma åt ordentligt överallt. Kom ihåg att lämna en bit av benen omålade! Låt torka och måla ytterligare en gång.

3. Var noga med tejpen
Välj en lämplig höjd på vardera stolsben – gärna olika höjd på varje ben – och fäst en bit maskeringstejp där du vill ha gränsen mellan dina två kulörer. Tänk på att sätta tejpen över den nymålade färgen. Se till att välja en bra maskeringstejp som ger skarpa kanter, så att färgen inte ”blöder” mellan kulörerna – märket Tesa har en bra variant som finns att köpa på många ställen.

4. Måla igen
Måla nedersta delen av stolsbenen. Vi valde julören Lingonshake ur Alcro designers inrednignskollektion. Låt torka och måla ytterligare ett lager. Dra försiktigt bort tejpen och voilá!

Måla om den vita stolen till din favoritfärg!

Måla om den vita stolen till din favoritfärg!