När Jasmina Bylund och Peder Forsell hittade tvåan i Solna var den i bedrövligt skick och stambyte var på gång. Men Jasmina hade spanat in just det här huset sedan hon var liten flicka och ödet gjorde att lägenheten blev deras.

styling Jasmina Bylund text Lotta Svedberg foto Kristofer Johnsson

Tv-bänken består av tre köksskåp och en bänkskiva från Ikea. Ljusstakarna på bänken är loppisfynd och doftljusen kommer från Voluspa och Balmuir. Soffa, Bolia, satsbord, Ellos. Fotokonst, Fotografiska. På borden syns ett tändsticksaskfodral från Nordiska galleriet och en porslinskruka från House doctor. Hortensia är en av Jasminas favoritväxter. Väggen är målad i Alcros färg Lunar grey.

 

Under två och ett halvt år trängde Jasmina Bylund och Peder Forsell ihop sig i en etta på 28 kvadratmeter. Det började bli dags att leta efter något större. Samtidigt ville de gärna stanna kvar i området, det vill säga Råsunda i Solna, nordväst om Stockholm.

Redan som liten flicka lade Jasmina märke till ett speciellt grannhus; alldeles blått. Hon minns att hon tänkte att hon verkligen skulle vilja flytta dit någon gång i framtiden.

– Aldrig kunde jag ana att mina drömmar skulle infrias. Men när Peder och jag började leta efter ny lägenhet upptäckte vi att det fanns en till salu i mitt favorithus. Först tvekade vi, eftersom den var i dåligt skick och snart skulle genomgå stambyte, och dessutom förlorade vi budgivningen. Men helt plötsligt drog sig köparen ur och erbjudandet gick vidare till oss.

På något underligt sätt verkar det ha varit meningen att tvåan på 65 kvadratmeter skulle komma i just deras ägo.

Sovrummet är Jasminas och Peders favoritrum. Väggen är målad i NCS-kulören S 3005-G20Y.

Jasmina påpekar att hon är bortskämd med att Peder i stort sett aldrig lägger sig i hennes planer för hemmet och inredningen. Det är särskilt skönt, menar hon, med tanke på att hon är inredare till yrket – hemma kan hon släppa loss och pröva nya idéer lite som hon vill.

– Men när jag kom på att jag ville måla hallen rosa protesterade han vilt, säger hon med ett skratt.

– Han trodde att jag hade blivit helt tokig. Nu har jag fått över honom på min sida, för det blev ju snyggt och diskret, precis som jag visste att det skulle bli. Det är skönt när en miljö varken är direkt ”tjejig” eller ”killig”, utan passar för alla smaker.

 

Nyfiken på hur den rosa hallen ser ut? Hela artikeln hittar du i Allt i Hemmet nr 5 2015!