Snart är den här: Allt i Hemmet-soffan! I vår kommer du att kunna köpa den på Sweef.se – men innan dess vill vi ha din hjälp. Rita ett mönster och ta chansen att vinna vår soffa med din egen design! 

Det är ett riktigt drömprojekt! En snygg, modern och bekväm soffa som vem som helst kan köpa, designad av Allt i Hemmets egen inredare.

Tack vare vårt samarbete med möbelföretaget Sweef blir drömmen nu verklighet. Under vintern och våren 2015 växer Allt i Hemmet-soffan fram, steg för steg.

– Det kommer att bli en klassisk men modern soffa i tiden, som passar i många olika sorters hem. Vi vill att den verkligen ska kännas som Allt i Hemmet, men samtidigt är det viktigt att köparen kan sätta sin personliga prägel på soffan. Därför kommer vi att ta fram ett antal olika tyger och kuddar som skapar variation, säger Allt i Hemmets inredare Camilla Fürst.

Tanken är också att soffan ska fungera i flera rum: ensam eller i par som blickfång i ett vardagsrum, eller som skön tv-soffa i gillestugan eller tonårsrummet.

En variant av soffan kommer att vara mönstrad. Och mönstret – det vill vi att ni ska rita!

Vi vill bjuda in alla läsare till en tävling om att designa soffans mönster. Vinnaren får, förutom äran att se sitt mönster i produktion, en soffa till sitt eget hem.

– Tänk att krypa upp i soffhörnet på fredagskvällen och veta att det här mönstret, det har jag ritat. Vilken härlig känsla! säger Camilla.

 

Att skapa ett mönster – inredarens bästa tips

Allt i Hemmets Camilla Fürst är inte bara inredare, utan även textilformgivare med gedigen utbildning i design och mönstertillverkning. Här tipsar hon om det viktigaste du bör tänka på när du ritar ett mönster:

  • Eftersom ditt mönster ska täcka en hel soffa måste det kunna upprepas, både på höjden och i sidled. Att upprepa mönstret kallas att skapa en mönsterrapport, och det hjälper vi till med – men ha gärna i bakhuvudet att det måste gå att genomföra.
  • Gör inte ditt mönster alltför detaljerat, då kan det bli grötigt och otydligt. Inte minst när det ska täcka en hel soffa. Tänk på att ditt mönster ska synas!
  • Tyget ditt mönster ska tryckas på kommer i grunden att vara vitt. Utgå alltså från en vit grund när du konstruerar ditt mönster, och lägg sedan till de färger du vill använda (max tre). Välj om du vill täcka hela ytan med färg eller låta den vita grunden vara en del av ditt mönster.
  • Samla inspiration från det du ser omkring dig. Geometriska former, naturen, djur och insekter, saker du har hemma – det är bara fantasin som sätter gränsen!

 

Så tävlar du:

  • Måla eller teckna ditt mönster i formatet höjd 73 cm, längd 64 cm, alternativt höjd 36,5 cm, längd 32 cm.

  • Skicka ditt mönster till: Allt i Hemmet, 105 44 Stockholm, senast 10 februari. Kom ihåg att skicka med namn, telefonnummer och e-postadress.

  • Vinnaren utses av Sweef och Allt i Hemmet och kontaktas per telefon. Vi förbehåller oss rätten att modifiera mönstren utifrån trycktekniska behov. Tävlande måste vara beredda på att intervjuas i tidningen. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. 


Lycka till!